Bizi Takip Edin

Piyasalar

Petrol fiyatları ‘rezerv kullanımı’ endişeleriyle düştü

Petrol fiyatları, yatırımcıların ABD ve Çin’in stratejik rezervleri koordineli olarak kullanabileceklerine dair endişelerle düştü.

da paylaşıldı

petrol

Petrol fiyatları, yatırımcıların ABD ve Çin’in stratejik rezervleri koordineli olarak kullanabileceklerine dair endişelerle düştü. Batı Teksas Petrolü, yüzde 1,1 düşüşle son 6 haftanın en düşük seviyesine geriledi.

ABD Başkanı Joe Biden benzin fiyatlarını düşürmek için stratejik petrol rezervlerinden kullanmanın faydalarını değerlendiriyor.

South China Morning Post’un haberine göre, bu hafta Çin Lideri Şi Jinping ile yapılan çevrimiçi zirvede, ABD Çin’in rezervlerini kullanma ihtimalini gündeme getirdi. Pekin’in bu fikre açık olduğu fakat henüz konuyla ilgili harekete geçmediği belirtilmişti.

JPMorgan analistleri ise koordineli bir rezerv bırakma hamlesinin düşük bir ihtimal olduğunu söylüyor. Yine de koordineli hareket beklentisi fiyatları aşağı yönlü etkiliyor.

Australia New Zealand Banking Group Kıdemli Piyasa Analisti Daniel Hynes ise “Piyasaların olası bir rezerv kullanımına hazırlandığı çok açık fakat hacim düşünüldüğünde fiyatlara çok fazla etkisi olacağını sanmıyorum” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, ülkede son aylarda yüzde 50’den fazla artış gösteren akaryakıt fiyatlarında “rekabete karşı” ya da “yasa dışı bir uygulama” olup olmadığının araştırılması için Federal Ticaret Komisyonu’na (FTC) talimat verdi.

Aralık vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında yüzde 1,1 düşüşle varil başına 77,50’ye geriledi.

Ocak vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında yüzde 0,6 gerileyerek varil başına 79,80 dolara indi.

Gram Altın 650 TL’yi gördü!

Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Döviz Kurları

Facebook

Son Haberler